Skidresor till Bad Gastein

Pitoreska Bad Gastein med den legendariska bergsbyn

 

Är du intresserad av skidresor till Bad Gastein? Då ska du veta att denna skidort utgör en stor del av svenskarnas alpina resmål. Orten är en världsberömd skidort belägen i hjärtat av österrikiska alperna och denna pittoreska stad har allt du kan önska dig för en fantastisk skidupplevelse och en minnesvärd semester. Skidresor till Bad Gastein ger besökaren en otrolig upplevelse med över 200 kilometer pist och 45  moderna liftar som sträcker sig upp till höjder på över 2 700 meter över havet.

Skidåkare och brädåkare på alla nivåer kommer hit för att njuta av pisterna, både nybörjare och erfarna åkare. Det är därför som det ofta är fullt på afterskin på kvällarna och alla trivs tillsammans. Åker du bräda eller skidor? Det spelar ingen roll, här finns backar för alla och dessutom har Bad Gastein en av de längsta och mest imponerande nedfarterna i Alperna, som erbjuder en hisnande utsikt över dalen.

Förutom skidåkning kan du också njuta av en mängd andra aktiviteter i Bad Gastein, som att utforska den vackra naturen genom snöskovandring eller längdskidåkning. Eller varför inte testa på en spännande åktur med släde eller ta en tur med snöskoter?

Gillar du att bada varmbad? Då får du inte missa Bad Gasteins termalbad där du kan njuta av avslappnande varma källor och bubbelpooler medan du tittar ut över de omgivande bergen. Du kanske söker efter en mer äventyrlig aktivitet? Prova då på isklättring eller besök stadens kasino och prova lyckan på spelautomaterna. Kanske får du reskassan påfylld?

För dig som letar efter skidresor till Bad Gastein så ska du veta att även kvällarna är räddade. Det finns nämligen mängder av restauranger och barer där du kan njuta av den lokala maten. Vidare finns restauranger som erbjuder allt från traditionella österrikiska rätter till internationell mat och är även kända för sin höga kvalitet.

Är du sugen på bra afterski? Jämfört med många andra orter i Alperna så är Bad Gastein helt rätt! Detta är troligen Alpernas bästa ställe när det gäller afterski och minst lika bra som hemma i Sverige när ett bra liveband spelar.

Avslutningsvis så erbjuder Bad Gastein även många aktiviteter och evenemang under sommaren, som vandring, cykling, golf, fiske och olika typer av äventyrssporter. Utomhus hålls även många musik och kulturevenemang och flera festivaler under sommaren.

Så vad väntar du på? Samla ihop ett gäng och boka era skidresor till Bad Gastein och upplev en minnesvärd semester. En semester som garanterat kommer att lämna dig med fantastiska minnen och en önskan att komma tillbaka år efter år.

 

Antal liftar: 45
Pistlängd: 200 km
Högsta åkhöjd: 2700 m
Högsta fallhöjd: 1 555 m

Genomsnittstemperatur

Jan: Dag -6°C, Natt -12°C
Feb: Dag -4°C, Natt -10°C
Mar: Dag 2°C, Natt -4°C
Apr: Dag 7°C, Natt 0°C
Maj: Dag 14°C, Natt 6°C
Jun: Dag 18°C, Natt 10°C
Jul: Dag 21°C, Natt 12°C
Aug: Dag 21°C, Natt 12°C
Sep: Dag 17°C, Natt 8°C
Okt: Dag 10°C, Natt 3°C
Nov: Dag 1°C, Natt -6°C
Dec: Dag -4°C, Natt -10°C

Prisjämförelse

Visste du att Bad Gastein har ungefär 20% högre levnadskostnader jämfört med Stockholm?

Visste du detta?

Bad Gastein grundades som en kurort på 1830-talet och blev en populär destination för den europeiska aristokratin. Men det var först på 1900-talet som skidåkning blev populärt på orten och idag är skidresor till Bad Gastein ett av Alpernas populäraste resmål. En av de mest kända skidtävlingarna som genomförs här är ”Nightrace”, en nattslalomtävling som hålls på en speciell slalombacke mitt i staden.

Fem tips om Bad Gastein

Gasteiner Bergbahnen: Åk med linbanan upp till berget för fantastisk utsikt över dalen och bergen runtomkring.

Thermalbaden: Bad Gastein är känt för sina varma källor och termalbad, som är perfekta för att varma upp kroppen efter en dag på backen.

Fackeltåg: Följ med på en guidad fackeltågstur genom Bad Gastein och upplev den vackra staden i kvällsljus.

Hundspannstur: Upplev en spännande hundspannstur genom snön med erfarna guider och vältränade hundar.

Pistkarta över Bad Gastein

En pistkarta som du behöver när du bokar skidresor till Bad Gastein i Österrike