Skidresor till Livigno i Italien

Fantastisk skidsemester i Zell am See i Österrike

Livigno är beläget på en imponerande höjd mellan 1816 och 2797 meter över havet, vilket garanterar dig snösäkerhet om du väljer att boka dina skidresor till Livigno. Denna höga belägenhet gör att du kan njuta av en längre skidsäsong jämfört med många andra skidorter, med utmärkta snöförhållanden från december till april. När vintern övergår till sommar, erbjuder Livigno fortsatt skidåkning på Stelvio-glaciären, som ligger en kort bilresa från Livigno. Här kan du åka skidor på naturlig snö även under sommarmånaderna, en unik upplevelse som lockar skidåkare från hela världen.

Skidorten är känt för sin variation av backar, där den längsta nedfarten sträcker sig över 4 kilometer. Här finns områden som är särskilt utformade för nybörjare, samt parker för snowboardåkare och freestyle-entusiaster. Mottolino Fun Mountain och Carosello 3000 är två av de mest populära skidområdena, där du hittar välpreparerade pister och moderna liftsystem.

För de som föredrar längdskidåkning erbjuder Livigno över 30 kilometer spår i en storslagen alpin miljö. Dessutom finns möjligheter för snöskovandring, isklättring och till och med hundslädturer för de äventyrliga.

För er som funderar på skidresor till Livigno kan nämnas att Livigno är en tullfri zon, vilket gör shopping till en fröjd. Här hittar du allt från högkvalitativa sportbutiker till butiker som säljer lokala delikatesser och hantverk.

Är du sugen på mat och italienska rätter? Orten har en en rad restauranger där du kan smaka på traditionella italienska rätter samt lokala specialiteter från Valtellina-regionen. Efter en dag på backen, kan du njuta av en måltid med utsikt över de snötäckta bergen.

För att koppla av efter en dag fylld med aktiviteter, erbjuder Livigno flera spa-anläggningar där du kan njuta av en mängd behandlingar, inklusive massage och termiska bad.

Och allas skidresor till Livigno tar inte slut när solen går ner. Fram på kvällen kan ni dra vidare till nattklubbarna Stalet eller Bivio Club, som brukar drar till sig flest folk. Stalet är känt för sina DJs och liveband med stora folkmassor och dans på borden. Bivio Club har ofta temakvällar som Latino och Crazy Circus-nätter. Innan dess kanske ni hinner med ett besök på Miky’s Pub, The Marcos Pub eller Tea del Vidal. Dessa barer brukar ha fullt ös och baren Tea del Vidal är känd för att ha uppfunnit den italienska Bombardino-drycken (en blandning av ägglikör och brandy) för över 40 år sedan, vilket är ett måste att prova.

Antal liftar: 31
Pistlängd: 115 km
Högsta åkhöjd: 2 785 m
Högsta fallhöjd: 6 000 m
Byns höjd: 1 816 m

Genomsnittstemperatur

Jan: Dag -9°C, Natt -17°C
Feb: Dag -6°C, Natt -16°C
Mar: Dag -3°C, Natt -12°C
Apr: Dag 1°C, Natt -7°C
Maj: Dag 5°C, Natt -3°C
Jun: Dag 10°C, Natt 1°C
Jul: Dag 13°C, Natt 3°C
Aug: Dag 13°C, Natt 3°C
Sep: Dag 9°C, Natt 0°C
Okt: Dag 4°C, Natt -4°C
Nov: Dag -2°C, Natt -10°C
Dec: Dag -8°C, Natt -16°C

Prisjämförelse

Priserna här är något billigare än Stockholm, särskilt när det gäller priserna på mat och dryck på restaurangerna, som är omkring 25% lägre.

Visste du detta om Livigno?

Fram till mitten av 1900-talet var Livigno helt isolerad från omvärlden under vintermånaderna på grund av de tunga snöfallen som gjorde vägarna oframkomliga. Invånarna var tvungna att lagra mat och andra förnödenheter för att överleva vintern. grund av dess isolerade läge och svårigheten att få in varor, förekom smuggling frekvent i Livigno under många år. Invånarna använde hemliga stigar över bergen för att smuggla varor som tobak och kaffe från Schweiz till Italien.

Fem tips om Livigno

Tullfri Zon: Den här orten har status som tullfri zon, en förmån som härstammar från Napoleontiden. Det innebär att många varor, inklusive alkohol och tobak, säljs till lägre priser här.

Bombardino-drycken: Detta är  födelseplatsen för den populära vinterdrycken Bombardino, en varm cocktail gjord av ägglikör och brandy, toppad med vispgrädde.

Mottolino Fun Mountain: Förutom traditionell skidåkning och snowboarding, erbjuder Livigno en av Europas bästa snowparks, Mottolino Fun Mountain, som har vunnit flera priser för sina faciliteter och har varit värd för många internationella tävlingar.

Isklättring: Vill du prova? Det finns möjlighet att prova på och flera frusna vattenfall i området som omvandlas till klättringsdestinationer under vintern.

Sommarskidåkning: Även om Livigno är mest känt som en vinterdestination, erbjuder det också möjligheter för sommarskidåkning den närliggande Stelvio-glaciären.

Pistkarta över Livigno

Pistkarta över Livigno