Skidresor till Zell am See

Fantastisk skidsemester i Zell am See i Österrike

Välkommen till Zell am See – en av de mest populära skidorterna i Österrike. Här finner du allt du kan önska dig för en perfekt skidsemester, med imponerande skidbackar, fantastiska affärer och livliga kvällsnöjen.

Med över 400 kilometer av pisterna, kan skidåkare på alla nivåer njuta av de magnifika vyerna över bergstopparna i området. För den mer avancerade skidåkaren finns det också en hel del svåra och tekniska nedfarter att testa på. Med högkvalitativa liftar som tar dig upp till toppen av bergen, slipper du slösa tid på att köa och kan istället spendera mer tid på pisterna.

När du är klar med skidåkningen, är det dags att utforska det imponerande utbudet av butiker i Zell am See. Här kan du hitta allt från lokala souvenirer till internationella designerkläder. Om du är ute efter en avkopplande eftermiddag, kan du också besöka en av de lokala spa och wellnessanläggningarna och koppla av efter en dag på pisterna.

När solen går ner över bergen, kommer kvällsnöjena till liv. Restaurangerna serverar lokala delikatesser och internationella rätter, medan barerna och nattklubbarna bjuder på livemusik och underhållning fram till småtimmarna. Zell am See är känd för sin livliga atmosfär och vänliga lokalbefolkning, så det finns alltid något att upptäcka här på kvällarna.

Så samla ihop dina vänner och boka era skidresor till Zell am See! Ni kommer inte att bli besvikna och ni får uppleva allt som denna fantastiska skidort har att erbjuda. Oavsett om du är en erfaren skidåkare eller en nybörjare, kommer du att ha en oförglömlig semester i denna charmiga alpstad.

Antal liftar: 125
Pistlängd: 400 km
Högsta åkhöjd: 3 000 m
Högsta fallhöjd: 1 250 m

Genomsnittstemperatur

Jan: Dag -2°C, Natt -8°C
Feb: Dag 0°C, Natt -7°C
Mar: Dag 4°C, Natt -3°C
Apr: Dag 10°C, Natt 1°C
Maj: Dag 17°C, Natt 7°C
Jun: Dag 21°C, Natt 10°C
Jul: Dag 23°C, Natt 12°C
Aug: Dag 23°C, Natt 12°C
Sep: Dag 19°C, Natt 8°C
Okt: Dag 13°C, Natt 4°C
Nov: Dag 6°C, Natt -2°C
Dec: Dag 0°C, Natt -7°C

Prisjämförelse

Det är 9% högre levnadskostnader i Zell am See jämfört med Stockholm

Visste du detta om Zell am See?

Zell am See grundades som en skidort på 1920-talet och är känd för sin fantastiska utsikt över sjön och alperna. Skidorten är värd för flera mindre skidtävlingar under säsongen, inklusive ”Europa Cup” tävlingen.

Fem tips i Zell am See

Skidåkning och snowboarding: Skidområdet i Zell am See har över 138 km pist och erbjuder fantastisk skidåkning och snowboarding för alla nivåer.

Schmittenhöhebahn: Åk med linbanan upp till toppen av Schmittenhöhe och upplev fantastisk utsikt över dalen och bergen runtomkring.

Zell am See Christmas Market: Besök den traditionella julmarknaden i Zell am See, där du kan uppleva julstämningen med lokala delikatesser och hantverk.

Kitzsteinhorn: Upplev glaciärens unika landskap med en skidtur på Kitzsteinhorn och se isgrottor och fantastisk utsikt över alperna.

Eislaufplatz: Åk skridskor på Eislaufplatz i Zell am See och upplev en annan sida av vintern i alperna.

Tauern Spa: Koppla av och njut av värmebad och massage på Tauern Spa, som är ett av de största spa- och wellnesskomplexen i alperna.

Pistkarta över Zell am See

Pistkarta över Alpernas charmiga ort Zell am See i Österrike