Genuina sommarresor till Alperna

Upptäck mäktiga naturupplevelser och en semester fylld av spännande aktiviteter, utflykter, god mat och avkoppling. Vi erbjuder sommarresor till Alperna och de mest populära sommarorterna – Wagrain och Schladming.

Schladming öppnar upp för en värld av mångsidiga vandringsleder, perfekta för alla åldrar. Här kan du utforska allt från lugna stigar till utmanande terräng, med pauser på traditionella österrikiska gästgiverier som bjuder på lokala delikatesser.
Bara en kort resa bort ligger Dachstein glaciären, ett UNESCO-världsarv, där besökare kan njuta av spektakulära vyer och unika upplevelser som att korsa Österrikes högsta hängbro eller stå på den glasbelagda ”Dachstein Sky Walk”. Det är en plats där snö och is möter sommarsolen, och erbjuder en oförglömlig upplevelse.

När temperaturen stiger, erbjuder området kring Schladming även två vackra sjöar, perfekta för avkoppling och lek. Här finns allt från hoppborgar och lekplatser till sportfaciliteter, vilket gör det till en idealisk plats för familjer.

För de äventyrslystna, erbjuder Schladming 920 kilometer cykelvägar och spännande mountainbikeleder. Området förvandlas till ett paradis för cyklister, med down-hill spår som startar på Planai-toppen och leder ner till Schladmings hjärta. Med 11 olika vägar och möjligheten att hyra utrustning, finns det något för alla. Om du föredrar en lugnare takt finns elcyklar tillgängliga.

River Rafting är en annan adrenalinfylld aktivitet som erbjuds genom våra sommarresor till Alperna. Här får du professionella guider och full utrustning för en trygg och spännande upplevelse på områdets floder.

Wagrain, beläget i hjärtat av Österrike, är en annan pärla för vandringsentusiaster med 350 km vandringsleder uppdelade på 31 varierade rutter. Här erbjuds allt från korta turer på 5 km till längre sträckor på 17 km, vilket innebär att det finns något för alla, oavsett erfarenhet och kondition. Varje rutt är specklad med charmiga restauranger där besökare kan njuta av traditionella österrikiska rätter och vila fötterna.

För familjer är Grafenberg-liftens topp en skattkista av äventyr. Här väntar ett stort äventyrsland med över 30 stationer, inklusive lekplatser, hinderbanor och klätterområden, vilket gör det till en favorit bland barnen. Området är även barnvagnsvänligt, vilket underlättar för familjer med små barn.

Wagrain är inte bara en plats för vandring, utan även en destination där äventyr, avkoppling och kultur blandas för att skapa en oförglömlig semesterupplevelse. Oavsett om du är en naturälskare, äventyrsjunkie eller bara vill njuta av den österrikiska gästfriheten, har Wagrain något att erbjuda för alla.

Båda dessa sommarresor till Alperna erbjuder enastående vyer och en mängd aktiviteter för alla åldrar och intressen. Med vår hjälp kan du förverkliga din dröm om en oförglömlig sommar i Alperna. Våra sommarresor till Alperna låter dig uppleva en solig semester på hög höjd och du kommer hem med lite extra många röda blodkroppar i kroppen.