Skidresor till Wagrain i Österrike

Upplev äventyr och boka skidresor till Wagrain i Österrike

Välkommen till Wagrain, en skidort som erbjuder något för alla. Beläget i hjärtat av Ski Amadé, ett av Europas största skidområden, erbjuder Wagrain en fantastik skidupplevelse. Våra skidresor till Wagrain bjuder pister som passar alla. Här hittar du nedfarter för såväl nybörjaren som tar sina första svängar, som till den mest erfarne åkaren som söker adrenalinfyllda äventyr i svarta pister.

Wagrain stoltserar med välpreparerade pister som sträcker sig över varierande terräng, med allt från breda boulevarder för carvingsvängar till tekniska sektioner som testar din skicklighet. För de yngsta finns Winterwelt, en säker och rolig miljö där barnen kan ta sina första steg på skidor. Och för alla snowboardåkare finns det dessutom härliga puckelpister.

När solen går ner vaknar Wagrains nattliv till liv. Här kan du njuta av allt från mysiga barer med levande musik till nattklubbar med DJ:s.

Är du matälskare? Då kommer du att känna dig hemma i Wagrain, som har ett brett utbud av restauranger som serverar allt från traditionella österrikiska rätter till internationell gourmetmat. Här kan du njuta av en måltid med utsikt över de vackra bergen, en perfekt avslutning en dag fylld med skidåkning.

Funderar ni att boka en skidresa till Wagrain? Wagrain har en rad faciliteter som passar utmärkt för barnfamiljer. Givetvis finns här skidskolor, barnpassning och familjevänliga boenden där allt är anpassat för att familjer ska kunna njuta av sin tid tillsammans.

Efter en dag i pisterna väntar avkoppling på Wasserwelt! Här kan du njuta av en simtur i de uppvärmda poolerna eller unna dig en avkopplande massage. Det är den perfekta platsen för att återhämta sig och ladda upp inför nästa dag på bergen.

Wagrain är mer än bara en skidort; det är en destination där minnen skapas, där dagarna är fyllda med äventyr och kvällarna med god mat och underhållning. Om du bokar din skidresa till Wagrain så lovar vi att ni kommer att få uppleva en skidsemester utöver det vanliga!

Antal liftar: 44
Pistlängd: 350 km
Högsta åkhöjd: 2000 m
Längsta nedfart: 6 km
Längdåkning: 28 km

Genomsnittstemperatur

Jan: Dag -2°C, Natt -8°C
Feb: Dag -1°C, Natt -7°C
Mar: Dag 3°C, Natt -3°C
Apr: Dag 10°C, Natt 1°C
Maj: Dag 17°C, Natt 7°C
Jun: Dag 20°C, Natt 10°C
Jul: Dag 22°C, Natt 12°C
Aug: Dag 22°C, Natt 12°C
Sep: Dag 18°C, Natt 8°C
Okt: Dag 12°C, Natt 3°C
Nov: Dag 4°C, Natt -3°C
Dec: Dag -1°C, Natt -7°C

Prisjämförelse

Priserna på mat och dryck på en restaurang av mellanklass är ungefär 20% lägre i Wagrain än i Stockholm. Detta gäller under skidsäsongen december till april.

Visste du detta om Wagrain?

Det var i Wagrain som den berömda kompositören Franz Schubert komponerade några av sina verk. Det finns ett kapell i Wagrain, Schubertkapell, som är uppkallat efter honom för att hedra hans tid i regionen.

Fem tips om Wagrain

G-Link Wagrain: Ta en tur med gondolen som förbinder Wagrain med de närliggande skidområdena, som erbjuder en fantastisk utsikt.

Wagrainis Winterwelt: Perfekt för familjer med små barn, här erbjuds en säker och rolig miljö där de yngsta kan ta sina första steg på skidor.

Wasserwelt Wagrain: Unna dig själv en eftermiddag med inomhus- och utomhuspooler, samt en spa- avdelning för ultimat avkoppling.

Lokal Kultur: Besök Waggerl Haus, där du kan lära dig mer om den berömda lokala författaren. Stille Nacht Museum: Staden Oberndorf i närheten har ett mindre känt museum där du kan lära dig historien bakom den världsberömda julsången ”Stilla natt, heliga natt”.

Pistkarta över Wagrain

Skidresor till Wagrain med denna pistkarta