Skidresor till Canazei

Upptäck charmiga Canazei i Italien

Den underbara lilla staden Canazei är den ultimata destinationen för skidåkare och för dig som åker bräda. Beläget i hjärtat av Dolomiterna, är denna pittoreska stad omgiven av hisnande vyer och erbjuder ett brett utbud av skidbackar, butiker, barer och nöjen.

Denna ort har över 120 mil sköna pister och 450 liftar som sträcker sig upp till höjder på över 3 000 meter. Här hittar du skidbackar för alla nivåer, från nybörjare till erfarna åkare. Dessutom finns det flera skidskolor med kvalificerade instruktörer för både barn och vuxna.

Förutom skidåkning kan du också njuta av en mängd andra aktiviteter i Canazei. Väljer du och dina vänner att boka skidresor till Canazei så kan vi lova er att ni blir imponerade över att se ett fantastiskt landskap när ni beger er genom bl. a snöskovandring eller om ni vill ta en romantisk tur med häst och släde genom de snötäckta skogarna.

Canazei har också ett brett utbud av butiker och affärer där du kan hitta allt du behöver för din skidresa, från hyra av utrustning till kläder och tillbehör. Och när solen går ner finns det flera barer och nattklubbar där du kan njuta av en drink och dansa hela natten.

För en mer avslappnad kväll kan du besöka stadens spa och njuta av avslappnande stunder i en bastu och varma källor. Eller varför inte prova på en lokal vinprovning och uppleva den lokala kulturen och maten.

Här finns också en massa restauranger och kaféer som erbjuder allt från traditionella italienska rätter till internationella delikatesser. Restaurangerna är kända för sin höga kvalitet och för att använda de färskaste ingredienserna från regionen.

Så ta med dina vänner och boka skidresor till Canazei idag och upplev en oförglömlig vintersemester som garanterat kommer att lämna dig med fantastiska minnen och en längtan att komma tillbaka år efter år.

Antal liftar: 450
Pistlängd: 1200 km
Högsta åkhöjd: 3000 m
Högsta fallhöjd: 1500 m

Genomsnittstemperatur

Jan: Dag -2°C, Natt -10°C
Feb: Dag 1°C, Natt -8°C
Mar: Dag 5°C, Natt -5°C
Apr: Dag 9°C, Natt -1°C
Maj: Dag 15°C, Natt 4°C
Jun: Dag 21°C, Natt 9°C
Jul: Dag 24°C, Natt 12°C
Aug: Dag 23°C, Natt 11°C
Sep: Dag 19°C, Natt 7°C
Okt: Dag 12°C, Natt 2°C
Nov: Dag 4°C, Natt -4°C
Dec: Dag -1°C, Natt -9°C

Prisjämförelse mellan Canazei och Stockholm

 16% högre kostnad för levnadskostnader jämfört med Stockholm

Visste du detta?

Canazei grundades som en skidort på 1930-talet och är en av de äldsta skidorterna i Italien. Skidorten är känd för sin fantastiska skidåkning och är värd för flera stora skidtävlingar, inklusive “Sella Ronda Skimarathon”.

Fem tips om Canazei

Skidåkning och snowboarding: Canazei erbjuder fantastisk skidåkning och snowboarding med över 150 km pist i Dolomiterna.

Marmolada: Ta linbanan upp till toppen av Marmolada och upplev fantastisk utsikt över de omkringliggande bergen och glaciärerna.

Sella Ronda: Upplev skidturen runt Sella-massivet och upplev fantastisk utsikt över de omkringliggande bergen.

Snowshoeing: Upplev den vackra naturen runt Canazei på en snöskotur genom bergen med en professionell guide.

Istituto di Cultura Ladin: Utforska historien och kulturen i Ladin-folket på detta kulturinstitut i Canazei.

Pistkarta över Canazei

Ta med pistkartan när du bokar skidresor till Canazei