Skidresor till Zauchensee i Österrike

Fantastisk skidsemester i Zell am See i Österrike

I de pittoreska Österrikiska Alperna, bjuder skidorten Zauchensee på en rik och mångsidig skidupplevelse som lockar besökare från hela världen. Med en hög höjd över 1 300 meter och under snösäkra förhållanden, är detta en destination som står redo att uppfylla alla dina vintersportdrömmar när du bokar skidresor till Zauchensee.

Den här orten är känt för sina välpreparerade pister som sträcker sig över en varierad terräng, vilket erbjuder något för varje typ av skidåkare. Från gröna och blåa backar som är perfekta för nybörjare och familjer, till de svarta pisterna som erbjuder en riktig utmaning för de mer erfarna åkarna.

Liftsystemet är modernt och effektivt, med gondoler och stolliftar som snabbt och smidigt tar dig upp till toppen, så att du kan spendera mer tid på att åka och mindre tid i liftköer.

För de yngre besökarna finns det gott om områden som är särskilt utformade för barn, där de kan lära sig grunderna i skidåkning i en säker och rolig miljö. Utöver detta erbjuds en rad andra vinteraktiviteter, inklusive rodel och snöskovandring, vilket garanterar kul för hela familjen.

När solen går ner, förvandlas Zauchensee till en livlig plats med en rad underhållningsalternativ. Du behöver inte leta länge för att hitta allt från mysiga barer där du kan njuta av en varm dryck vid brasan, till livliga nattklubbar där du kan dansa natten lång. Det är en plats där både avslappning och fest står på menyn, och du kan välja det som passar dig bäst för kvällen.

Matälskare som väljer skidresor till Zauchensee kommer att uppskatta det breda utbudet av restauranger i Zauchensee. Här kan du njuta av allt från traditionella österrikiska rätter som Wiener schnitzel och Kaiserschmarrn, till modern internationell mat. Många restauranger erbjuder även fantastiska vyer över bergen, vilket adderar en extra dimension till din matupplevelse.

Efter en dag i backen, finns det inget bättre än att unna sig en stund av avkoppling. I Zauchensee hittar du flera spa-anläggningar där du kan njuta av en rad behandlingar, från massage till ansiktsbehandlingar, allt medan du har en fantastisk utsikt över de snöklädda bergen.

Med sin kombination av utmärkta skidmöjligheter, familjevänliga aktiviteter, och ett rikt utbud av kvällsunderhållning och matupplevelser, står skidresor till Zauchensee som en destination som verkligen erbjuder något för alla.

Antal liftar: 15
Pistlängd: 350 km
Högsta åkhöjd: 2 176 m
Högsta fallhöjd: 7 000 m
Byns höjd: 1 365 m

Genomsnittstemperatur

Jan: Dag 0°C, Natt -6°C
Feb: Dag 0°C, Natt -7°C
Mar: Dag 3°C, Natt -4°C
Apr: Dag 8°C, Natt 0°C
Maj: Dag 14°C, Natt 4°C
Jun: Dag 16°C, Natt 7°C
Jul: Dag 18°C, Natt 9°C
Aug: Dag 18°C, Natt 9°C
Sep: Dag 15°C, Natt 6°C
Okt: Dag 12°C, Natt 3°C
Nov: Dag 5°C, Natt -2°C
Dec: Dag 1°C, Natt -5°C

Visste du detta om Zauchensee?

Skidorten fick sin första lift, en ankarlift redan till vintern 1964/1965. Världscupstävlingar har arrangerats här sedan 1980, men inte varje år. Från 2020 hålls den vartannat år, i växling med St Anton.

Under sommaren är orten populär bland vandrare, med Gamskogelbahn I-gondolen öppen för att ta gäster till Gamskogel-hytten och ’Weltcup der Tiere’-äventyrsområdet.

Zauchensee är också värd för den största tävlingen för barn i Europa, känd som Kids’ Trophy.

Fem tips i Zauchensee

Utforska: Orten Zauchensee erbjuder en mängd olika skidområden som sträcker sig över olika svårighetsgrader. När du bokar skidresor till Zauchensee, se då till att utforska olika delar av skidorten, inklusive de anslutande områdena Flachauwinkl och Kleinarl.

Se tävlingar: Kolla om din resa sammanfaller med något stort evenemang eller tävling, som Alpin Skidåknings Världscup. Om är fallet, försök att biljetter!

Sommaraktiviteter: Om du besöker under sommaren, glöm inte att utforska vandringslederna och ta en tur med Gamskogelbahn I-gondolen för att njuta av den vackra utsikten.

Barnvänligt: Reser du med barn, se till att besöka Zauchi’s Kinderland och Familypark där barnen kan lära sig att åka skidor på ett lekfullt sätt.

Restauranger: Ta dig tid att utforska de lokala après-ski barerna och njut av traditionella österrikiska rätterna.

Pistkarta över Zauchensee

Pistkarta över skidorten Zauchensee