Skidresor till St. Anton

Utforska och boka skidresor till St. Anton i Österrike

St Anton är en av de mest legendariska skidorterna i världen och är känt för sin fantastiska skidåkning, livliga atmosfär och förstklassiga nöjen. Med över 300 kilometer pist och 88 liftar, finns det här något för skidåkare på alla nivåer.

Orten har också ett rykte om att ha några av de mest utmanande och spännande skidbackarna i Alperna, inklusive den berömda backen i
Valluga som är känd för sin dramatiska utsikt och krävande terräng. Men även nybörjare och mellanåkare kan hitta en mängd olika backar som passar deras färdighetsnivåer.

När du inte åker skidor, kan du utforska det breda utbudet av butiker i St Anton, från designerbutiker till lokala specialiteter. Och för den som söker efter nöjen på kvällen, finns det många restauranger, barer och klubbar som erbjuder en livlig nattlivsscenario. Upptäck den autentiska österrikiska atmosfären på en traditionell bar och prova den lokala ölen, eller besök en av de modernare klubbarna och upplev de senaste musiktrenderna.

Men det är inte bara skidåkning, shopping och nattliv som gör St Anton till en fantastisk skidort. St Anton är också hem till en rad andra aktiviteter som snöskovandring, längdskidåkning, isklättring och mycket mer. Och för den som vill koppla av efter en dag på backen, finns det också ett utbud av spa och wellness-center.

Så oavsett om du är en erfaren skidåkare eller nybörjare, finns det något för dig i St. Anton. Se till att få med dig lite vänner så att ni kan boka era skidresor till St. Anton och uppleva en oförglömlig semester med fantastiska pister, spännande nöjen och en autentisk österrikisk atmosfär.

Antal liftar: 88
Pistlängd: 305 km
Högsta åkhöjd: 2650 m
Högsta fallhöjd: 1500 m

Genomsnittstemperatur

Jan: Dag -4°C, Natt -9°C
Feb: Dag -2°C, Natt -7°C
Mar: Dag 3°C, Natt -3°C
Apr: Dag 9°C, Natt 1°C
Maj: Dag 16°C, Natt 6°C
Jun: Dag 20°C, Natt 10°C
Jul: Dag 22°C, Natt 12°C
Aug: Dag 22°C, Natt 11°C
Sep: Dag 18°C, Natt 7°C
Okt: Dag 12°C, Natt 3°C
Nov: Dag 5°C, Natt -3°C
Dec: Dag -1°C, Natt -7°C

Prisjämförelse

35% högre kostnad för levnadskostnader jämfört med Stockholm

Visste du detta om St. Anton?

St Anton har varit en populär skiddestination sedan tidigt 1900-tal och var en av de första skidorterna i Österrike att locka internationella besökare. Skidorten är känd för sin fantastiska skidåkning och värd för den årliga ”Arlberg Kandahar” tävlingen, en av de äldsta alpina skidtävlingarna i världen.

Fem tips i St. Anton

Skidåkning och snowboarding: Skidområdet på St Anton har över 305 km pist och erbjuder fantastisk skidåkning och snowboarding för alla nivåer.

Galzigbahn: Åk med linbanan upp till berget för att få fantastisk utsikt över alperna och skidområdet runtomkring.

Arlberg-well.com: Koppla av och njut av värmebad och massage på detta spa och wellness-center i St Anton.

Alpine Safety Center: Lär dig mer om alpin säkerhet och hur man hanterar farliga situationer på berget på detta center i St Anton.

Skikurs: Ta en skikurs med en professionell instruktör för att förbättra dina färdigheter på backen.

Pistkarta över St Anton

Beställ skidresor till St. Anton och ta med denna pistkarta