Skidresor till Cervinia

Upplev magisk skidsemester och boka skidresor till Cervinia i Italien

Om du letar efter en oförglömlig skidupplevelse, överväg då skidresor till Cervinia. Cervinia är nämligen en av de mest populära skidorterna i Italien, som är belägen vid foten av Matterhorn i Aostadalen, erbjuder en fantastisk skidupplevelse med några av de bästa backarna i Europa.

Med över 350 kilometer pist och 63 moderna liftar som sträcker sig upp till höjder på över 3 800 meter, är Cervinia en drömdestination för skidåkare och brädåkare på alla nivåer. Skidbackarna är välpreparerade och varierade, vilket ger både nybörjare och erfarna åkare en fantastisk upplevelse. Dessutom har Cervinia en av de längsta och mest imponerande nedfarterna i Alperna, som sträcker sig över 20 kilometer och
erbjuder en hisnande utsikt över Matterhorn.

När du inte är på backarna kan du besöka stadens affärer, som erbjuder allt från souvenirer till högkvalitativa skidkläder och utrustning. Förutom shopping finns det också en mängd kvällsaktiviteter att delta i. Njut av en god middag på någon av stadens restauranger eller ta en drink på någon av de många barerna. För en mer avslappnad kväll, besök en av de mysiga barerna och loungerna och njut av en god bok eller en trevlig pratstund.

Förutom skidåkning erbjuder Cervinia också andra vinteraktiviteter såsom snöskovandring, isklättring och snöskoterkörning. Och för en extra exklusiv upplevelse, boka en helikoptertur över de omgivande bergen och upplev en hisnande utsikt från ovan.

Ta med dig dina vänner och boka en skidresa till Cervinia! Under sommaren kan man fortfarande njuta av den vackra alpina miljön i Cervinia och delta i en mängd olika aktiviteter. Här är några exempel på vad man kan göra i Cervinia under sommaren:

 • Vandring: Skidorten erbjuder en mängd olika vandringsleder för alla nivåer, från avkopplande promenader till krävande klättringar. Du kan
  utforska vackra bergslandskap, sjöar och dalar.
 • Cykling: För cyklingentusiaster erbjuder Cervinia en mängd olika cykelleder och mountainbike-spår. Du kan hyra en cykel och utforska
  bergen på egen hand eller ansluta dig till en guidad cykeltur.
 • Golf: Här finns också en golfbana, som ligger på en höjd av 2000 meter över havet. Banan är öppen från juni till september och erbjuder
  en spektakulär utsikt över bergen.
 • Bergsklättring: Orten är ett populärt resmål för bergsklättrare på sommaren. Det finns flera klättringsrutter och guidade klättringsturer tillgängliga.
 • Ridning: Du kan också rida på hästar i Cervinia. Det finns flera ridskolor och guidade ridturer tillgängliga.
 • Paragliding: Orten är också en populär destination för paraglidning på sommaren. Du kan uppleva den fantastiska utsikten över alperna
  med en tandemflygning.
 • Sommarskidåkning: Cervinia erbjuder sommarskidåkning på glaciären Plateau Rosa, som ligger på en höjd av 3 480 meter över havet. Här kan du åka skidor eller snowboard under sommaren.

Det finns också andra aktiviteter som utförs i Cervinia på sommaren, till exempel fiske, tennis, fotboll och mycket mer.

Så boka era skidresor till Cervinia idag och upplev en av Europas mest populära och fantastiska skidorter. Cervinia kommer garanterat att lämna dig med fantastiska minnen och en längtan att återvända år efter år.

Antal liftar: 63
Pistlängd: 350 km
Högsta åkhöjd: 3880 m
Högsta fallhöjd: 2300 m

Genomsnittstemperatur

Jan: Dag -5°C, Natt -13°C
Feb: Dag -3°C, Natt -11°C
Mar: Dag 1°C, Natt -8°C
Apr: Dag 5°C, Natt -3°C
Maj: Dag 11°C, Natt 3°C
Jun: Dag 16°C, Natt 7°C
Jul: Dag 19°C, Natt 10°C
Aug: Dag 18°C, Natt 9°C
Sep: Dag 14°C, Natt 6°C
Okt: Dag 8°C, Natt 1°C
Nov: Dag 0°C, Natt -7°C
Dec: Dag -4°C, Natt -12°C

Prisjämförelse

Cervinia har något högre  levnadskostnader jämfört med Stockholm, men bara lite.

Visste du detta om Cervinia?

Cervinia grundades som en skidort på 1930-talet och ligger vid foten av Matterhorn. Skidorten erbjuder fantastisk skidåkning och är värd för flera mindre skidtävlingar under säsongen.

Fem tips om Cervinia

Skidåkning och snowboarding: Cervinia erbjuder fantastisk skidåkning och snowboarding med över 150 km pist i vackra omgivningar.

Matterhorn: Tag med dina vänner och boka skidresor till Cervina och upplev ikoniska Matterhorn-bergen samt den fantastiska utsikten över dalen och alperna.

Ice karting: Upplev spänningen på en iskartbana och tävla mot dina vänner i en fartfylld race.

Plateau Rosa: Åk med linbanan upp till Plateau Rosa och upplev fantastisk utsikt över alperna och den italienska sidan av Matterhorn.

Cervino Skimuseum: Utforska historien om skidåkning och skidsport på detta museum i Cervinia.

Valtournenche: Utforska den vackra byn Valtournenche och upplev det traditionella livet i alperna.

Pistkarta över Cervinia

Tag med denna pistkarta när ni bokar skidresor till Cervinia